vzw ROOTS
Over ons!

Over ons!

ROOTS

ROOTS is als koepelorganisatie uniek in Vlaanderen, en beschikt intussen over meer dan 25 jaar aan ervaring in het ondersteunen, begeleiden, en vormen van verschillende jeugdwerkingen in Vlaanderen! Roots stond 25 jaar lang gekend als Platform allochtone jeugdwerkingen. Dankzij de jarenlange expertise en rijke diversiteit aan leden hebben we de nodige expertise opgebouwd om nieuwe vormen van jeugdwerkingen te ondersteunen en te laten samenwerken met verschillende gevestigde jeugdwerkingen.

Wat doet ROOTS?

*Expertise delen met betrekking tot vernieuwende jeugdwerkvormen.

*Verdedigen van de belangen van haar leden ten aanzien van lokale als bovenlokale overheden.

*Roots fungeert als netwerkorganisatie tussen verschillende Vlaamse jeugdwerkingen.

*Begeleiden en vormen van jeugdorganisaties.

*Opzetten van verschillende eigen jeugdprojecten.

Missie

Roots zet zich in om het jeugdwerk toegankelijk te maken voor alle jongeren. Roots wil dat alle jongeren ongeacht afkomst, sociaal economische status, overtuiging…. toegang hebben tot het jeugdwerk. Roots wil als koepel de drijvende kracht zijn in het groeitraject van al haar jeugdorganisaties en ervoor zorgen dat alle jeugdwerkingen de kansen en mogelijkheden van het jeugdwerk kunnen benutten ten voordele van alle jongeren.

Visie

Roots gelooft in een samenleving die solidair is en waar men samen de uitdagingen van de toekomst aangaat in het belang van de jongeren.