vzw ROOTS vzw ROOTS

ROOTS

ROOTS is een jeugdwerkkoepel bestaande uit meer dan 100 organisaties verspreid over heel Vlaanderen en Brussel.

Wat ons uniek in Vlaanderen maakt?

Roots vzw beschikt intussen over meer dan 20 jaar aan ervaring in het ondersteunen, begeleiden, en vormen van verschillende jeugdwerkingen in Vlaanderen! Wij hebben op 2 mei 2019 onze nieuwe naam onthuld (voormalige Platform Allochtone Jeugdwerkingen). Het is een feit dat vele jeugdorganisaties hun Roots gebruiken als startpunt en kracht voor hun werking. Roots vzw heeft een nieuw hoofdstuk geopend en bereidt zich weer voor op de uitdagingen van de toekomst. Daarnaast zal Roots vzw haar netwerk en rijkdom aan diverse zelforganisaties gebruiken om het jeugdwerk naar een hoger niveau te tillen en jongeren van alle kleuren met elkaar te verbinden.

Onze leden bestaan uit verschillende jeugdwerkingen met elk een divers en uniek jeugdwerkverhaal! De aangesloten leden bestaan uit professionele werkingen alsook vrijwillig jeugdwerk. Ze zetten zich dagdagelijks in om de leefwereld van de jongeren te verbeteren.

https://www.roots-jeugdwerk.be/jeugdwerkingen/ (We zijn bezig met een update van alle nieuw aangesloten werkingen)

Wat doet ROOTS?

Expertise delen met betrekking tot zelforganisaties en vernieuwende jeugdwerkvormen en de begeleiding ervan.

Verdedigen van de belangen van haar leden.

Roots fungeert als netwerkorganisatie tussen verschillende Vlaamse jeugdwerkingen.

Begeleiden en vormen van jeugdorganisaties.

Opzetten van verschillende eigen jeugdprojecten.

Missie

Roots zet zich in om het jeugdwerk toegankelijk te maken voor alle jongeren. Roots wil dat alle jongeren ongeacht afkomst, sociaal economische status, handicap,…. de vruchten van het jeugdwerk kunnen plukken. Roots wil de jeugdorganisaties versterken in hun groeitraject en ervoor zorgen dat alle jongeren de kansen en mogelijkheden van het jeugdwerk kunnen benutten.

Visie

Roots gelooft in een diverse liefdevolle samenleving die samen hand in hand de uitdagingen van de toekomst aangaat.